καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία    διαθέσιμα έργα      events


Κείμενο καταλόγου     Εγκαίνια έκθεσης

Ηλίας Αηδονίδης
ορίζοντες

7 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2011

Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ηλία Αηδονίδη, με τίτλο “ορίζοντες”.

Μετά από τρεις ατομικές εκθέσεις με κοινό χαρακτηριστικό την αποτύπωση του ανθρώπινου σώματος σε κίνηση, ο Ηλίας Αηδονίδης εκθέτει τη νέα του δουλειά, μια σειρά από υδατογραφίες μικρών και μεγάλων διαστάσεων, που εγιναν τα τελευταία δύο χρόνια και περιλαμβάνουν εικόνες “οριζόντων” που μπορεί κανείς να αντικρύσει στο αστικό τοπίο.
Ο Ηλίας Αηδονίδης παρατηρεί: “Το θέμα λειτουργεί σαν αφορμή μελέτης του φωτός, όπως αυτό διατρέχει και χρωματίζει τις κορυφογραμμές της πυκνής αστικής δόμησης, αντανακλά στο νερό της θάλασσας, αναδεικνύει τους όγκους των στοιχείων ή διαχέεται στο χώρο.
Η αμεσότητα του υλικού και οι εκφραστικές του δυνατότητες συντελούν στην απόδοση της γρήγορης εναλλαγής του κλίματος, όταν εργάζεται κανείς εκ του φυσικού και στη διαύγεια του τελικού αποτελέσματος.”

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ηλίας Αηδονίδης γεννήθηκε στην Πάτρα.
Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι επίσης, πτυχιούχος Μαθηματικός. Διδάσκει Εικαστικά και Σχέδιο στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.
Παράλληλα ασχολείται με την Αγιογραφία.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από ατομικές εκθέσεις στο Δροσερικό (2001), στο Πολύεδρο (2003), στον Παλίσανδρο και στην Γκαλερί Cube (2011).